Företagsyoga erbjuds på fler och fler arbetsplatser. Studier visar att regelbunden yoga- och mindfulness träning ökar välbefinnande och hjälper oss att bli bättre på att hantera stress. Företagsyoga är därför ett fantastiskt sätt att skapa välmående och balans på arbetsplatsen.

Förutom ökad energi, fokus och en mjukare kropp får de anställda även konkreta verktyg att använda sig av för att stressa ner och öka fokus och koncentration på arbetet

Företagsyoga Stockholm

Företagsyoga i Stockholm med omnejd

Jag erbjuder företagsyoga på plats i Stockholm samt online.


Yogiyogini
Stockholm vatten och avfall företagsyoga
Tekniska Museet
Yogayama
Egentid

Yoga mot stress på arbetsplatsen

Yoga på kontoret förebygger stress och skapar utrymme för de anställda att slappna av och mötas tillsammans i en lugnt och kravlöst sammanhang. Att skapa tillfällen för återhämtning och kravlösa sociala aktiviteter är en nyckel till att minska psykisk ohälsa och stress på arbetsplatsen. Därför är min specialutformade-klass “De-stress-yoga och mindfulness” framtagen specifikt för att hjälpa företag att förebygga stress på arbetsplatsen.

Friskvårdsbidrag

Träning på arbetstid ger friskare medarbetare. Som arbetsgivare kan det vara en utmaning att få sina anställda att använda sitt friskvårdsbidrag. Många företag tycker att det är svårt att hitta en träningsform som fungerar för alla på kontoret samtidigt som många anställda glömmer bort att nyttja friskvårdsbidraget. Yoga gäller som friskvård och det går bra att nyttja sitt bidrag för friskvård till yogaklasser med mig.

Företagsyoga online under corona / covid-19

Coronaviruset har inneburit stora påfrestningar för oss alla. Många företag har fått ställa om verksamheten och allt fler jobbar hemifrån. Samtidigt finns det ett ökat behov av yoga och avslappning på arbetet. Jag följer folkhälsomyndighetens riktlinjer och erbjuder både klasser på plats och online beroende på vad som passar bäst.

Vad för yoga passar ditt företag?

Varje företag är unikt och jag anpassar alltid varje klass efter era behov och önskemål. Det kan vara svårt att hitta en aktivitet som fungerar för alla på företaget. Därför skräddarsyr jag varje klass och ser till att alla kan vara med.

Yinyoga

Yinyoga är lugnare yogaform som passar alla. Positionerna är enkla och utförs alltid sittandes eller liggandes på yogamattan. I yinyogan når vi vår bindväv och ökar rörligheten i kroppen. Formen passar alla människor och kroppstyper. Den är särskilt effektiv för dig som upplever dig stel och vill skapa mer rörlighet i din kropp. Du får även möjlighet till avslappning och en stunds mindfulness-träning.

Hathayoga

En skön och energigivande yogaform som stärker oss både fysiskt och mentalt. Hathayoga passar såväl nybörjaren som mer erfarna yogis som vill jobba med teknik och lägga grunden för en säker och hållbar praktik. Vi går igenom teknik och ägnar även en del av klassen till att utveckla vår andning. Perfekt yoga vid stillasittande arbeten och för dig som vill maximera styrka och spänst.

Vinyasa

I vinyasayoga, eller vinyasa flow, är det fokus på flow och andning. Det passar dig som vill utmanas både fysiskt och mentalt. Ett svettigt och härligt yogapass med härlig musik. Vinyasa passar de som har viss yoga erfarenhet sedan tidigare.

De-stress yoga och mindfulness

En enklare och mjukare yogaform, speciellt framtagen för att passa på arbetsplatsen. Inga träningskläder eller yogamattor behövs. Yogaklassen utförs sittande på stol eller golv utan några redskap. Fokus ligger på att släppa spänningar i kroppen och förebygga typiska arbetsrelaterade skador i nacke, skuldror, armar och händer. Utöver preventiv rörelseträning övar vi oss även i mindfulness och andningsövningar.

Mindfulness

Ett sätt att öka välbefinnandet på arbetsplatsen och minska stress är att använda mindfulness. Att ägna en stund av arbetsdagen till att träna mindfulness tillsammans stärker både teamet och de enskilda individerna. Genom mindfulness-övningar övar vi oss att hantera stress. I Mindfulness tränar vi oss på att stanna upp och på så vis kan vi undvika stress och lättare fatta beslut.

Att förebygga stress på arbetsplatsen

Det finns flera sätt att förebygga stress på kontoret. Att erbjuda företagsyoga till sina anställda är ett av dem. Min klass “De-stress yoga och mindfulness” inriktar sig på att just minska stress bland anställda. Fokus ligger på att släppa spänningar i kroppen och förebygga typiska arbetsrelaterade skador i nacke, skuldror, armar och händer. Utöver förebyggande rörelseträning övar vi oss även i mindfulness och andningsövningar. Det vill säga tekniker som minskar psykisk ohälsa och stress på arbetsplatsen.

Fördelar med yoga på företaget

Hjälper personalen att bli mer stresstålig.

Kontorsyoga släpper spänningar i nacke, axlar och rygg.

Bidrar till bättre fokus och koncentration

Företagsyoga i egen eller extern lokal?

Många undrar om de behöver ha en egen anpassad lokal för att kunna erbjuda yoga till sina anställda. Men det är inget krav. Jag är flexibel och kan både erbjuda yoga hos er och i externa lokaler.

Företagsyoga med mattor

I många av de vanliga yogaformerna behöver man ha en yogamatta. Jag har mattor för uthyrning och kan även hjälpa er med inköp om ni vill köpa in yogamattor till företaget. Vilken typ av yogamatta man bör ha beror lite på vilken typ av yoga som skall utföras. Jag hjälper gärna till att guida er och har även mattor för uthyrning.

Hyra mattor och utrustning för företagsyoga i Stockholm

Behöver ni hyra mattor, klossar eller annan utrustning när ni ska ha yoga på företaget? Många har kanske privata mattor att ta med sig, men yogaklossar är ovanligt att ha i såväl hemmet som på kontoret. Vi har såväl klossar som yogamattor för uthyrning i samband med yogaklasser för företag.

Yoga för företag i Stockholm

Yoga utomhus – funkar även på hösten

Utomhusyoga är ett fantastiskt alternativ, särskilt nu under pandemin. Känslan att yoga under bar himmel är oslagbar och närheten till naturen skapar ett extra lugn. Jag erbjuder yoga utomhus även under höstmånaderna. Vid regn flyttas klassen inomhus eller online.

Tillfällen för företagsyoga

Kickoffer

Många företag tycker att det är svårt att hitta en träningsform som fungerar för alla på kickoffen. Yoga på kick-offen ger även de anställda en möjlighet att mötas i en lugn och kravlös gemensam aktivitet. Dessutom passar yoga alla människor och kroppar. Jag skräddarsyr yogan till din kickoff – i Stockholm eller utanför – efter era behov och önskemål.

Företagsevent

Allt fler vill ha yoga på företagsevent. Förutom att stärka deltagarnas välbefinnande så ger yoga ett mervärde till ditt event. Oavsett om det är ett internt eller externt företagsevent så skräddarsyr jag ett upplägg som passar för just dig. Till skillnad från många andra yogalärare så är jag inte knuten till något företag och kan därmed samarbeta med alla varumärken.

Lunchyoga

Regelbunden lunchyoga är ett bra och tidseffektivt sätt att öka välbefinnandet på arbetsplatsen. Oavsett om yogaklassen ges på plats på kontoret eller online så ger det motiverade och välmående anställda. Studier visar dessutom att lättare träning under lunchen ger minskad trötthet på eftermiddagen och bättre koncentration.

Morgonyoga

Att starta dagen med yoga ger inte bara en skön känsla i kroppen utan även ökat fokus och koncentration. För morgonpigga erbjuder jag yogaklasser från tidig morgon både på kontoret och online. Morgonyoga en gång i veckan är en bra start för att få upp motivation att börja träna.

Workshop

Yoga som inslag på workshopen är något som börjar bli allt mer mer populärt. Att bjuda sina kunder på en stunds yoga eller meditation ger en avslappnad och skön stämning som bidrar till bättre sammanhållning och gemenskap. Jag skräddarsyr er workshop efter era önskemål.

Alla kan vara med

Många tycker att det är svårt att hitta en aktivitet som passar alla på kontoret. Men yoga är en perfekt aktivitet som alla kan vara med på. Jag anpassar alla klasser så de passar alla människor och kroppar.


Meditation på arbetsplatsen

Många tror att meditation är svårt, men precis som med allt annat ger övning färdighet. En stunds meditation med kollegorna ger mer effekt än man tror. Redan efter ett par gånger brukar många uppleva att det är mycket lättare att meditera. Det bästa med meditation är att att det är en form av aktiv stillhet som går att använda sig av såväl under arbetsdagen och på fritiden.

Mindfulness på arbetet

Mindfulness är precis som meditation något som går att öva upp. Ofta upplever man det lättare redan efter första tillfället. Genom att öva mindfulness på kontoret lär man sig små knep att ta till när stressen blir stor. Övningarna är dessutom perfekta att använda sig av även på fritiden.


Företagsyoga i Stockholm pris?

Det är många som undrar över företagsyoga pris. Det är svårt att ge ett exakt pris då det självklart beror på en del olika faktorer såsom kontinuitet, utrustning, ev lokal etc. Men generellt kan man säga att priser startar på 1500kr och uppåt.

Vill du veta mer om yoga för företag, kontakta mig på beatrice@yogabyb.se

Skicka en förfrågan (ej bindande)

Kontakt